- benodigdheden:
- Wok/Wadjang of frituur
- Arachide-, zonnebloem- of kokosolie
- Schuimspatel
- Groot bord
- Keukenrol
- Grote kom
- Ingredienten naar smaak
- Courgette in plakjes
- Aubergine in plakjes
- Zoete bataat in plakjes
- Courgettebloemen
- Wortels
- Champignons heel
- Voorbereiding
- Courgettes en aubergines bevatten veel vocht. Paar uur van te voren plakjes ruim met zout bestrooien in een vergiet en bordje er bovenop voor de druk. Diep bord eronder om vocht op te vangen.
- Na een paar uurtjes; afspoelen en goed droog deppen.
- Beslag vlak voordat je de tempura gaat maken pas maken zodat het luchtig blijft.
- Bloem en ijskoud bier door elkaar tot dikte van magere yoghurt ongeveer. Met garde even roeren; mogen best klonten in blijven zitten; het moet luchtig blijven.
- Olie verhitten; groente door beslag heen halen, in olie doen en een paar minuten aan beide zijden frituren. Laten uitlekken op keukenrol.
- Sausjes die ik erbij doe zijn meestal; gewone Kikkoman als dip in een bakje; een verse knoflooksaus en een chilisaus.
Undefined
By: Guest | Date: Mar 16 2014 16:25 | Format: None | Expires: never | Size: 1.02 KB | Hits: 932
Latest pastes
1 hours ago
11 hours ago
1 days ago
2 days ago
2 days ago