Public paste
Undefined
By: Guest | Date: Oct 3 2013 08:26 | Format: None | Expires: never | Size: 2.27 KB | Hits: 861

 1. De bemoeizucht van een wijkteam
 2.  
 3. Ans de Vries uit Amsterdam is 85 jaar. Af en toe begint haar geheugen haar een beetje in de steek te laten dus haar dochter mantelzorgt dagelijks voor haar moeder. Samen hebben zij dit prima geregeld. Ans vraagt dan ook geen hulp van buitenaf.
 4.  
 5. De telefoontjes
 6. Enige tijd geleden ging de telefoon. De dochter die wat klusjes aan het doen was voor haar moeder in huis nam op.
 7. ‘Goedemorgen, u spreekt met het wijkteam, wij zijn op zoek naar mevrouw Ans de Vries’.
 8. ‘Mijn moeder is er momenteel niet, zij is naar de sportschool’.
 9. Ongeveer een week later ging weer de telefoon; wederom het wijkteam. ‘Sorry, mijn moeder is er weer niet, zij is naar de universiteit.’
 10.  
 11. De ongevraagde interventie
 12. Een dag na het laatste telefoontje stonden er twee mensen van het wijkteam vergezeld door een politieagent op de stoep.
 13. Mevrouw de Vries paste klaarblijkelijk niet in het profiel van de bejaarde achter de geraniums en dat vond men verdacht. Men dacht dat de dochter wellicht haar moeder iets had aangedaan dus schakelde meteen de sterke arm in voor een huisbezoek.
 14. Een 85 jarige die naar de universiteit en de sportschool gaat, dat kon natuurlijk niet waar zijn.
 15.  
 16. Afijn, de hele club had inmiddels een stoel gevonden, dus was de tijd aangebroken om de glossy folder tevoorschijn te toveren met de diensten die vanuit het wijkteam geboden kunnen worden.
 17. Mevrouw de Vries haalde aan dat toen haar dochter een tijdje in het buitenland was, zij hulp had gekregen waarvoor zij 25 euro per uur zelf moest neertellen en waarvan het meisje dat de werkzaamheden verrichtte er maar 10 kreeg.
 18. Ze voegde eraan toe dat zij dit zeer onrechtvaardig vond, dat de hulp voor haar veel te duur is en dat zij en haar dochter dit uitstekend samen kunnen regelen.
 19. De zichtbaar ge´rriteerde agent stond op, richtte zich tot de medewerkers van het wijkteam en zei:’ Zo, zullen we deze mensen nu maar eens met rust gaan laten?’
 20.  
 21. Moraal van het verhaal
 22. Ga je als wijkteam richten op mensen die een hulpvraag hebben, maar ga niet ongevraagd mensen lastig vallen. Deze vorm van zelfpromotie natuurlijk onder de noemer ‘preventie’ intervenieert met het recht op privacy.
 23. Reken zelf maar uit wat dit nutteloze bezoek gekost heeft….
 24.  
 25.  
 26.  
 27.  
 28.