Public paste
Undefined
By: Guest | Date: May 28 2012 00:48 | Format: None | Expires: never | Size: 7.26 KB | Hits: 1276

 1. (Na jezelf op aanwezig te zetten kun je de mensen enorm helpen door op de knop rechtsboven "vrienden toevoegen" te klikken en je vrienden ook uit te nodigen)
 2.  
 3. ING reknr: 5265491
 4. Stichting Vredesburo
 5. Plaats: Eindhoven - Onder vermelding van Theetuin Tivoli ter Apel
 6.  
 7. Het geld wordt gebruikt voor alles met betrekking tot hygiene, brandveiligheid en andere zaken...
 8.  
 9. Verzamelen mensen!!!!!! verzamelpunten maken!!!! Spammen, retweeten met zijn allen nu: tenten, matjes, dekens, partytenten, jerrycans, ledlampen, grote pannen, zeil, telefoons, theelichthouders, BBQ's, koffie thee, slippers en veeeeeel houtskool, spandoeken!!!
 10.  
 11. Dit doen we dus:
 12. http://nos.nl/video/374465-asielzoekers-blijven-in-tentenkamp-tot-er-een-oplossing-komt.html
 13. http://www.flickr.com/photos/theetuintivoli/
 14.  
 15. Lieve mensen,
 16.  
 17. Sinds anderhalve week waren wij dagelijks gevestigd in het vluchtelingenkamp te Ter Apel, inmiddels 450 mensen. Aanvankelijk gingen wij daar heen gingen om dagelijks voor de gehele groep te koken.
 18.  
 19. Toen we daar aankwamen bleek al vrijwel meteen dat hulp op andere vlakken accute noodzaak betrof. Daar deze mensen geen recht hadden op medische hulp werden klachten hier in Nederland niet behandeld door dokters, tandartsen en ziekenhuizen. En ja, er is een potje voor waar ziekenhuizen en apotheken aanspraak op kunnen maken, maar dit kost extra administratie tijd. Standaard wordt er tegen vluchtelingen gezegd, we kunnen niet helpen u heeft geen recht op medische hulp.
 20.  
 21. Kortom er zijn mensen met ziektenbeelden die al jaren voortduren en mensen die accuut een operatie nodig hebben. Er zijn daar mensen die zonder oogspecialist blind worden, er zijn mensen met een longontsteking, nierstenen, hartproblemen, diabet en noem maar op. Evenzo voor de tandarts gevallen. Dokters hebben stad en land afgebeld om te proberen dagelijks een dokters te maken op het terrein, er is geen dokter die wil helpen...
 22.  
 23. Minimaal 4 dagen is er door meerdere mensen (ook door onze lieve vrijwillige dokters) het hele land afgebeld naar tandartsen die deze mensen zouden willen helpen, NIEMAND helpt...
 24.  
 25. Het rode kruis is om hulp gevraagd, maar werd teruggefloten van bovenaf...
 26.  
 27. De GGD is om hulp gevraagd en verteld door de dokter dat het accute noodzaak betrof dat deze mensen werden geholpen. Tevens werd aangegeven dat douchecontainers noodzaak waren. Ook zij helpen niet...en belogen en bedrogen de boel...
 28.  
 29. Onze lieve vrijwillige dokters, die eigenlijk op vakantie waren in de omgeving van Ter Apel hebben de medicijnen zelf bekostigd. Ze hebben dagenlang non stop mensen behandeld tot wel 79 mensen per dag. Wij hopen dat ze dit op de een of andere manier vergoed krijgen.
 30.  
 31. De eerste vrijwillige arts die kwam helpen was dokter Co uit Amsterdam. Wij hebben deze dokter geassisteerd, iedere patient genotuleerd en alle medicijnen opgehaald, indien nodig betaald en uitgedeeld aan de zieke mensen. En ja als je zelf geen medische vooropleiding hebt kost het heel veel tijd om van ieder medicijn de insluiter te lezen en uit te leggen aan patienten.
 32.  
 33. We zijn met mensen naar het ziekenhuis geweest en hebben ons suf gebeld.
 34.  
 35. Verder inventariseerden we van iedere nationaliteit wat zij nodig hadden aan spullen en eten en kochten dit. Daarnaast kochten we alles met betrekking tot hygiene en brandpreventie.
 36.  
 37. Op 23 mei is het hele vluchtelingenkamp met harde hand ontruimd nadat de pers werd weggestuurd, terwijl ze de dag te horen hadden gekregen dat ze tot 15 juni op het tententkamp mochten verblijven. Minimaal 2 politiekorpsen, politeauto's en 20 ME busjes en zwaarbewapende ME'ers waren aanwezig.
 38.  
 39. Het grotendeel van de Irakese mensen is (al dan niet vrijwillig, we wachten nog op bevestiging) het COA binnen gegaan. Afghanen zijn gevlucht evenals andere enkelingen. Somaliers en mensen uit Iran besloten om te blijven staan. De vrouwen (Somalie, Eritrea, Etiopie) hebben zich samengevoegd net buiten het officiele demonstratieterrein. We wachten nog op bevestiging waar deze vrouwen zich nu bevinden.
 40.  
 41. Zelf waren wij deze dag niet aanwezig, op doktersadvies moest ik een dagje niet op het kamp aanwezig zijn omdat ik zo hard werkte dat ik binnen 2 dagen een longontsteking zou hebben en niets meer kon betekenen. De volgende ochtend bleek dat het kamp was afgesloten. Alle info betreffende de ontruiming komt dus van ooggetuigen en slachtoffers:
 42.  
 43. 'Vluchtelingen werden zwaar mishandeld. Ze zijn zonder enige aanleiding geschopt en geslagen. Zelfs de dokter is geschopt. De dokter mocht wel het terrein op, maar toen hij wilde gaan werd zijn bus omsingeld door busjes.
 44.  
 45. Toen een vrouw flauw viel en dokter Co haar overduidelijk medische hulp verleende werd hij gesommeerd door de politie en in de handboeien geslagen en afgevoerd. Meerdere mensen met een hoge bloeddruk zijn flauw gevallen. Er werd geen tijd geboden zodat mensen hun medicijnen konden pakken uit de tenten (terwijl velen een strenge kuur moesten afmaken), er werd geen tijd geboden dat de arts al zijn patienten die dag kon helpen. Alle spullen zijn vernield en weggegooid in containers.'
 46.  
 47. Check this ter bewustwording!!!:
 48. http://meedogenloos.nl/2012/05/25/ontruiming-vluchtelingenkamp-ter-apel-was-een-smerig-politiek-spel/#more-1073
 49.  
 50. Verklaring dokter Jack en Elcke: http://www.streetmedics.nl/2012/05/verklaring-van-dokter-elke-en-dokter-jack-arts-in-tentenkamp-ter-apel/
 51.  
 52. Verklaring dokter Co:
 53. http://nopaste.nl/OosffXGchK
 54.  
 55. Ooggetuige verslag ten tijde van de ontruiming (=niet ons verslag, dus uit 2e hand!):
 56. https://www.indymedia.nl/node/5052
 57.  
 58. Met spoed hebben we dus financiele middelen nodig om alles weer op te zetten. Dit houdt in dat we o.a. tenten en slaapmaterialen, demonstratiemateriaal en hygienepakketjes nodig hebben:
 59.  
 60. Per persoon: handdoek, 2 paar schone sokken, 2 paar ondergoed, tandpasta, tandenborstel, enkele vuilniszakken, dettolzeep, deodorant, muggespray, zonnecreme douchegel en shampoo.
 61.  
 62. Per centrale tent: Brandblussers, branddekens, teil, vezeldoekjes, 1 pak sponsjes, zaklamp, veger en blik, rollen vuilniszakken, grote fles Sanex, antibacteriele zeep, kladblok, pennenset, watten (tegen het snurken), markeerstiften en overschrijfbare tape, pedaalemmerzakjes.
 63.  
 64. Voor ons is het het veel gemakkelijk als iedereen in plaats van deze spullen meeneemt, geld overmaakt zodat we deze spullen zelf kunnen kopen. Het lijstje is namelijk in overleg met de dokter samengesteld en producten moeten aan bepaalde eisen voldoen. Tevens is het zo dat we bijvoorbeeld met de handdoeken met een speciaal kleursysteem werken, zo hebben nationaliteiten hun eigen kleur zodat onderlinge besmetting wordt beperkt. Zo heeft iedereen dezelfde soort en kleur sokken wat het wassen en uitdelen vergemakkelijkt (dames hebben een andere kleur en soort ondergoed natuurlijk).
 65.  
 66. Ook is er budget nodig voor slippers en hebben veel mensen nieuwe schoenen nodig, daar zij al jaren in veels te kleine schoenen lopen. De dokter ziet het liefst werkschoenen.
 67.  
 68. Ook hebben we dringend geld nodig voor het maken van nieuwe spandoeken en flyermateriaal.
 69.  
 70. U kunt uw bijdrage (mag zo hoog of laag zijn als u zelf wenst) storten op:
 71.  
 72. ING reknr: 5265491
 73. Stichting Vredesburo
 74. Plaats: Eindhoven
 75. Grote Berg 41
 76. onder vermelding van: Theetuin Tivoli Ter Apel
 77.  
 78. Wij hebben de tijd dat we in Ter Apel waren niet geupdate, dit enkel en alleen wegens gebrek aan tijd.
 79.  
 80. Heeeeeeel erg bedankt alvast!
 81.  
 82. Liefs Cindy,
 83.  
 84.