Public paste
Undefined
By: Guest | Date: Aug 22 2012 14:02 | Format: None | Expires: never | Size: 1.54 KB | Hits: 806

 1. Ik dacht zelf aan een hele andere opzet. IPV een deel van je inkomen aan belastingen af te staan voor je ouderenzorg, cooperatief sparen gedeeltelijk naar het model van de Jak bank. Dus echt cooperatief met gekozen bestuur. Een pure spaarbank.
 2.  
 3. Ik heb zelf een opzet voor een duurzame wijk, energiezelfvoorzienend met energieverdeelstationnetje om piekbelasting op het net te voorkomen met veel goedkopere en duurzame bouwmaterialen. In die wijk wil ik een centraal complex neerzetten waarin zowel creche, school, zorg, multifunctionele ruimte, sportschool, horeca als bejaardenzorg ondergebracht zijn.
 4.  
 5. De horeca waar de bejaarden eten is dan ook gewoon toegankelijk voor bijvoorbeeld de mensen uit de wijk 's avonds en de kinderen van de creche en school eten er overdag ook. Zo wordt dat alleen al een rendabele voorziening. Ik zie geen reden waarom bejaarden alleen bij elkaar buiten de maatschappij moeten worden geplaatst.
 6.  Rond het complex is een hele grote permacultuur eet- annex speel- en recreatietuin. De producten uit die tuin zijn van de hele wijk.
 7.  
 8. Eromheen wilde ik een mix van koop- en huurwoningen (ook werken aan huis) neerzetten ook aanleunwoningen, ik krijg het echter bij geen enkele gemeente voor elkaar. Ze vinden het gehele uitgewerkte plan allemaal prachtig, maar bestemmingsplannen zitten dwars. Daarnaast bemoeit ook de provincie zich nog eens met bejaardenzorg en scholen.
 9.  
 10. Nieuwe grond is altijd al verkaveld; als er al een vlekkenplan is dan nog loop je er tegenaan dat het een jaar of 10 duurt voordat je het voor elkaar hebt :-(
 11.  
 12.