Public paste
Undefined
By: Guest | Date: May 30 2012 18:29 | Format: None | Expires: never | Size: 3.99 KB | Hits: 1899

 1. Geachte heer Brouwers/Beste Bart,
 2. Ik werd geattendeerd op een tweetgesprek tussen Conrad Berghoef en u van gisteren met betrekking tot betrouwbaarheid van onderliggende data teneinde tot een persartikel te komen.
 3.  
 4. Ik wil u graag het volgende voorleggen.
 5. Wat is het verschil tussen onderstaande artikelen:
 6.  
 7. http://meedogenloos.nl/2012/05/29/artsen-ter-apel-medische-zorg-voor-mensen-zonder-papieren-schokkend-slecht-geregeld/
 8.  
 9. http://www.medicalfacts.nl/2012/05/30/artsen-ter-apel-medische-zorg-voor-mensen-zonder-papieren-schokkend-slecht-geregeld/
 10.  
 11. http://groningen.dichtbij.nl/opinie/artsen-ter-apel-medische-zorg-mensen-zonder-papieren-schokkend-slecht-geregeld
 12.  
 13. Ik zal zelf de analyse maken.
 14. Wat betreft content is er geen verschil; het enige verschil is de site waarop het gepubliceerd is; ergo the messenger.
 15. Dit is nieuws maar evenals met dit bericht lukt het niet om ermee door te dringen tot the main stream media http://groningen.dichtbij.nl/112/artsen-opgepakt-en-mishandeld-ontruiming-vluchtelingenkamp-ter-apel
 16. Kijk vooral naar het aantal FB likes en retweets voor een toch relatief kleine site.
 17.  
 18. Het bericht met betrekking tot de medische zorg van mensen zonder papieren op Groningendichtbij werd gisteren na plaatsing direct offline gehaald, terwijl het juist op dat moment talloze keren werd geretweet; vanmiddag pas is het teruggeplaatst.
 19.  
 20. Ik maak nu de vergelijking met een bericht van het ANP waarin werd gesteld dat agenten met gevaar voor eigen leven het tentenkamp op moesten afgelopen woensdag vlak voor de ontruiming omdat er sprake zou zijn van uitgeprocedeerden die hadden gedreigd zichzelf in de brand te steken. Bewijs zou zijn twee jerrycans met benzine die waren gevonden.
 21.  
 22. Dit bericht is niet alleen rechtstreeks van de advocaat van de gemeente Vlagtwedde overgenomen, maar ook nog eens voor waarheid aangenomen door alle mainstream media. Het bericht kreeg een klakkeloze copy-paste actie van alle zichzelf respecterende grote kranten en digimedia.
 23.  
 24. Enige vorm van verificatie had direct opgeleverd dat het bericht een pure leugen was. Als ooggetuige en met mij een hele stoet aan ooggetuigen hadden wij kunnen vertellen dat de brandstof voor de aggregaat bijna op was waardoor onder andere de stroomvoorziening voor de mediatent gevaar liep. Aangezien er inmiddels roadbloacks rondom het tentenkamp waren, zijn twee vrijwilligers door de velden gerend om twee jerrycans te vullen bij de dichtstbijzijnde benzinepomp.
 25.  
 26. Wij hebben geprobeerd de media aan te spreken op deze gekopieerde leugens echter zonder resultaat.
 27.  
 28. Mijn punt uit het voorgaande relaas is dat berichtgeving uit de mainstream media bij lange na niet betrouwbaarder is dan binnen andere media. Het valt ons op dat er zelden nog feiten gecheckt worden, dat ANP berichtgeving klakkeloos voor waarheid wordt aangenomen en dat iedereen risicoloos kluitjesvoetbal speelt.
 29.  
 30. Zo zal pas morgen na het debat de media zich storten op de behandeling van de artsen die in strijd is met de meest fundamentele mensenrechten, terwijl dit nieuws niet alleen allang ter beschikking was gesteld aan de media, maar het debat ook nog eens inhoudelijk gebaseerd zal zijn voor een groot deel op wat wij hebben aangeleverd. Neem maar van mij aan dat dit goed gedocumenteerd is met zelfs audiobewijzen.
 31.  
 32. Het negeren van onze informatie leidt er niet alleen toe dat de burgers steeds minder vertrouwen krijgen in de MSM, maar tast ook uw verdienmodel aan.
 33.  
 34. Mijn suggesties:
 35. Neem goedgedocumenteerde berichten eens over en schiet daarbij niet de berichtgever af, maar beoordeel de content op haar waarde.
 36.  
 37. Start met een andere vorm van een verdienmodel waarbij fatsoenlijke onderzoeksjournalistiek van te voren gecrowdfunded wordt op de wijze waarop een Peter Gabriel al decennia lang muziek maakt.
 38.  
 39. Wij zoeken inhoudelijke journalistiek die niet gedreven wordt door kostenbesparingen, aandeelhouders en politieke druk.
 40. Jullie zoeken afnemers van nieuws die vertrouwen kunnen hebben in het objectiviteitsgehalte van de berichtgeving; laten we elkaar helpen.
 41.  
 42. @Kaatje36
 43.