Public paste
Undefined
By: Guest | Date: Mar 25 2013 11:15 | Format: None | Expires: never | Size: 1.25 KB | Hits: 839

  1. Cyprus, de eerste officiŽle financiŽle dictatuur binnen de EU
  2.  
  3. Mocht het u ontgaan zijn, het Cypriotische parlement heeft zich een wet laten opdringen waarmee zij zelf buitenspel zijn gezet. Deze wetgeving was een van de eisen van de troika en de eurogroep. Dat zo’n lastig parlement de gore moed had de bailout eerder unaniem weg te stemmen, wilde men zich niet nog een keer laten overkomen.
  4.  
  5. De nieuwe wet voorziet, naast het buitenspel zetten van het parlement bij herstructurering van banken zolang het niet om gegarandeerde deposito’s gaat, onder andere in een passage waarin de minister van financiŽn en de baas van de centrale bank het mandaat hebben elke maatregel die zij nodig vinden om de ‘openbare orde en veiligheid’ te handhaven toe te passen. Europees Duits minister van financiŽn Schaeuble ging zelfs zover te beweren dat er in zijn eigen land niet over gestemd hoeft te worden terwijl het Duitse constitutionele hof duidelijk de eindstem bij de Bondsdag heeft neergelegd in haar recente uitspraak over het ESM.
  6.  
  7. De eerste officiŽle financiŽle dictatuur in een land binnen de EU is een feit. Elke democraat zou natuurlijk tegen deze bailout behoren te stemmen, maar koester vooral geen hoop, ons parlement stemt hier gewoon mee in.
  8.