Public paste
Undefined
By: Guest | Date: May 25 2012 10:15 | Format: None | Expires: never | Size: 1.33 KB | Hits: 1224

 1. Alarmtelefoontje van dokter Jacques Bonsen met betrekking tot ontruiming Ter Apel.
 2.  
 3. Conform de toezeggingen van Gerd Leers hebben de mensen die zich vrijwillig weer gemeld hebben bij het AZC in Ter Apel en nu verspreid zijn over de verschillende AZC's in het land recht op medische zorg.
 4.  
 5. Dokter Bonsen heeft in het tentenkamp vele patienten gezien en behandeld. Er is dringend overdracht van deze gegevens nodig naar de medische dienst in de verschillende AZC's. De dokter heeft alleen vandaag al 123 telefoontjes gehad van patienten.
 6.  
 7. Hij heeft contact opgenomen met de COA directie om een lijst te ontvangen van de personen en waar ze zich nu bevinden zodat hij dit kan matchen met zijn gegevens.
 8. Het COA draait de rollen echter om. Ze willen van de dokter een lijst met namen, geboortedata en de medische gegevens hebben.
 9. Probleem zit echter in de spelling van de namen en het feit dat het handgeschreven is. Bij het kleinste foutje herkent het COA ysteem de persoon niet.
 10.  
 11. Er kunnen dus geen medische gegevens overgedragen worden!
 12.  
 13. Tweede probleem is dat er klaarblijkelijk enkel verpleegkundigen in de AZC's betrokken zijn waardoor er geen medicatie voorgeschreven kan worden en de zorg niet verder gaat dan het geven van een paracetamolletje.
 14.  
 15. Er is zeer dringend druk op het COA nodig om de kwaliteit van de medische zorg te waarborgen!