Public paste
Undefined
By: Guest | Date: Jun 8 2012 10:25 | Format: None | Expires: never | Size: 1.68 KB | Hits: 747

 1. Irakezen tentenkamp Ter Apel inzet politiek spel zelfs tot de dood erop volgt.
 2.  
 3. Kort voor de ontruiming van tentenkamp Ter Apel besloten de Irakezen zich opnieuw te melden bij het AZC. Zij werden verspreid over verschillende AZC's in het land.
 4. De doelstelling van Leers is om deze mensen zo snel mogelijk terug naar Irak te krijgen. Teneinde dit te bewerkstelligen heeft hij op korte termijn een gesprek met zijn Iraakse collega.
 5.  
 6. Uit een tiental bronnen hebben wij bevestigd gekregen dat Vluchtelingenwerk Nederland zich heeft ingespannen deze week om een formulier uit te delen aan de Irakezen (insert JPG's. Er werd bij uitgelegd dat de ingevulde formulieren bedoeld zijn voor het gesprek tussen minister Leers en zijn collega.
 7. Een medewerker van Vluchtelingenwerk Nederland heeft hierbij off the record aangegeven het als zeer onprettig te ervaren ingezet te worden voor deze gegevensverzamel actie daarbij zeggende dat het tegen zijn persoonlijke overtuiging in ging.
 8.  
 9. Uit een recent militair Amerikaans rapport http://www.strategicstudiesinstitute.army.mil/pdffiles/PUB1106.pdf blijkt dat Irak alles behalve veilig is.
 10.  
 11. Eveneens berichtten wij al eerder dat een aantal van de Irakezen in Irak op doodlijsten staan, daaronder bevindt zich nota bene een website van een regeringspartij. Het overhandigen van de namen van deze mensen aan een Irakeze official is derhalve alles behalve veilig.
 12.  
 13. Het googlen van een aantal namen van deze mensen in het Arabisch levert deze informatie al heel snel op.
 14.  
 15. Dat de Irakezen in eigen land gevaar lopen is evident, waarom deze mensen dan toch koste wat het kost teruggestuurd moeten worden kan geen enkel ander motief hebben dan een puur politieke.
 16.  
 17.  
 18.  
 19.  
 20.